Czym się kierować przy robieniu tortu urodzinowego lub weselnego?

Okazji do zabawy w ciągu roku jest dość dużo. Dobrą okazją są zarówno urodziny, jak i imieniny czy wesela. Bez względu na to, czy oferuje się zaproszonym cupcakes, torty urodzinowe czy torty weselne, należy zadbać o to, aby posiadały wyborny smak. Dobry smak jest najważniejszym walorem każdego wyrobu cukierniczego. Nawet najpiękniejszy tort czy babka traci na jakości, gdy nie ma odpowiednich.

tort

Szczególnie walory smakowe są cenione w czasie zabawy weselnej i są niejako wizytówką państwa młodych. Ostatnio zrodził się zwyczaj, aby weselny tort pasował do całego przyjęcia. Komponować się ma zarówno jego wygląd, jak i forma. I faktycznie na jakość tortu mają znaczny wpływ nie tylko jego walory smakowe, ale również kolor, styl i forma. Dużym walorem jest także oryginalność tortu urodzinowego czy weselnego. To przecież urodziny czy wesele konkretnej osoby. Toteż zarówno impreza weselna, jak i tort (więcej treści na ten temat) powinny być jedyne w swoim rodzaju. Kopiowanie innych zwyczajów jest bezpiecznym sposobem, lecz nie zdobędzie się w taki sposób poklasku. Warto sprawdzić ofertę Sweet-Home – kawiarnia Warszawa

W ostatnim czasie dość popularne w okresie imprez weselnych stały się torty muffinowe. Kilkupiętrowa patera i poukładane na niej babeczki niewątpliwie robią wrażenie na zaproszonych gościach. Góra takiego tortu jest zwieńczona niewielkim tortem, który ma zostać poddany symbolicznemu pokrojeniu przez nowożeńców.

tort

Autor: Siti Saad
Źródło: http://www.flickr.com

W ostatnim czasie stały się także modne niewielkie torciki. Ich plusem jest doskonały wygląd i taki sam smak. Swój fantastyczny smak zawdzięczają temu, że są zabezpieczone w niewielkiej foremce. Każdy z imprezowiczów dostaje taki niewielki słodycze (więcej na temat) i delektuje się świeżym smakiem. Owa świeżość wynika z faktu, że torciki są szczelnie zamknięte w paczce. Oferta tortów na

Moda na babeczki wciąż powraca. Wydaje się, że wyroby tego gatunku nigdy nie wyjdą z obiegu. Niewielkie, ale posiadające tak samo walory estetyczne, jak i smakowe, od najdawniejszych czasów rozpływają się w ustach gości. Zaleca się, aby ich forma była dostosowana do danej pory roku. Dlatego przykładowo jesienią warto zadbać o motyw złotego liścia, a latem o to, aby nie zabrakło w składzie świeżych owoców.