Kartę dań poproszę

W każdej restauracji funkcjonuje coś takiego jak menu. Ale nie każde menu, jaką oferują lokale gastronomiczne może nas oczarować. Część kart dań woła wręcz o to by wyrzucić je do śmieci. Właściciele takich miejsc muszą zadbać o to, by karta menu była czysta i estetyczna.

wnętrze restauracji

Autor: eyeliam
Źródło: http://www.flickr.com
Nie chcemy jadać w miejscach, gdzie karta menu wygląda tak jakby od dziesięciu lat nikt jej nie zmieniał. Jednak musimy go dotknąć, żeby wybrać coś, co chcemy zjeść. A jeżeli już sam widok kartę sprawia, że jeść nam się odechciewa to raczej nie będziemy mieli chęci również w takim miejscu spożywać jakiegokolwiek posiłku. Tak, wić czasem dobrze zrezygnować z wielkiej kart dań i zrobić menu na zalaminowanych kartkach. Do tego dołożyć tablicę z tym, co jest do picia za barem, przy którym można składać zamówienia i wszystko stanie się jasne i przejrzyste i na sto procent o wiele bardziej przyciągające klientów niż zatłuszczone menu. Zwróćmy też pod rozwagę to, czy może poza zatłuszczona menu, zasłonki też nie potrzebują zmiany i okna przetarcia. Takie rzeczy w ogromnym stopniu wpływają na wydźwięk lokalu. Co istotne koszt zmian w tym zakresie nie jest duży, więc warto o nich pomyśleć.

Przyprawniki

Autor: Daniel Lobo
Źródło: http://www.flickr.com
Odpowiednie podanie przypraw
Na stolikach w lokalach gastronomicznych przeważnie da się zauważyć serwetki w mniej lub lepszym serwetniku oraz przyprawy, które często stoją sobie tak jakby ktoś je na stolikach postawił z rok lub dwa lata temu i o nich zapomniał. Jeśli chcielibyśmy by nasz lokal przyciągała klientów musimy zadbać o każdy szczegół w tym o przyprawniki. Jeżeli otrzymujemy od dystrybutora jakiś produktów przyprawniki i do tego jeszcze serwetniki, to na Boga, pamiętajmy by na każdym stoliku były takie same zestawy. A najlepszym rozwiązaniem jest kupno takich samych przyprawników i serwetników na wszystkie stoły w jakimś pasującym do lokalu kolorze bez zbędnych liter reklamujących jakiś koncern. Postarajmy się o to, żeby lokal, do którego wchodzi głodna osoba rzeczywiście przyciągał nie tylko pysznymi potrawami, ale również fajnym wnętrzem. Postarajmy się, by wszyscy wkraczająca do naszego lokalu czuła się przyjemnie już od momentu przekroczenia progu. Diabeł tkwi w szczegółach, więc nie zapominajmy, że dobry przyprawnik to nie tylko dwie przyprawy, a też oliwa (wizytówka Sklep Z Oliwą laoliva.pl zapraszamy sprawdź tę zakładkę) lub jakaś inna przyprawa, która będzie pasowała do atmosfery restauracji, knajpy i podawanych w nim dań.

To fakt, że informacje pod tym odsyłaczem są niezwykłe, więc jeżeli chcesz zdobyć więcej danych na opisywany wątek, to przejdź na kolejną stronę – odnośnik jest tutaj.