Bezpieczna kuchenka

Bezpieczna kuchenka
Popularne stało się pitraszenie w najpopularniejszych telewizjach. W głównym paśmie nadawania czcigodne miejsce zajmują audycje kulinarne. Gwiazdorami są szefowie kuchni renomowanych restauracji. Kucharzą oni w różnych plenerach, a to skansen wsi lubelskiej, a to dalekie kraje. Gdzie by nie był kuchmistrz przy przygotowaniu dań snuje gawędy na temat miasta w którym się znajduje, jego zwyczajów kucharskich lub też – jeśli tłem jest atelier telewizyjne bądź inne pomieszczenie – dywaguje na temat walorów zdrowej kuchni, wszystko to przetykając wskazówkami przyrządzenia konkretnej potrawy. Nic zatem dziwnego że gromadnie rzucił się naród do kucharzenia. Aspiracją wielu jest podanie na spotkaniach familijnych oryginalnych dań.

Continue reading “Bezpieczna kuchenka” »

Kartę dań poproszę

Kartę dań poproszę
Lokal gastronomiczny to nie tylko budynek, dania i obsługa. To również klienci, aranżacja wnętrza i jakże istotne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw dań serwowanych przez kucharza, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Porządna restauracja ma profesjonalną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i przejrzysta. To dwie najważniejsze cechy. Jeżeli nawet jest to zafoliowana kartka, to musimy sprawdzić, czy folia nigdzie się nie odkleja.

Continue reading “Kartę dań poproszę” »

2 sprawy, o których należy mieć na uwadze zakładając restaurację

2 sprawy, o których należy mieć na uwadze zakładając restaurację
Prowadząc prywatną restaurację przede wszystkim warto mieć wyobrażenie na temat tego, jaki będzie idealny sprzęt, przez co restauracja tego rodzaju będzie miała możliwość działać perfekcyjnie. Uposażenie restauracji to w końcu baza do faktu tego, by nie jedynie ekipa pracownicza mogła dobrze wykonywać swoje obowiązki, lecz dodatkowo żeby klienci zauważyli, że skorzystają z punktu pod każdym kątem wzorcowego.

Continue reading “2 sprawy, o których należy mieć na uwadze zakładając restaurację” »

Jak rozkręcić swoją knajpę

Restauracji na warszawskim rynku jest sporo – można w sumie powiedzieć, że bardzo często bardzo duża konkurencja powoduje, iż niektóre lokale gastronomiczne być może nie świecą pustkami, ale z całą pewnością nie uskarżają się na nadmiar głodomorów. To co zatem można zarekomendować temu restauratorowi, którzy bardzo dobrze wie, że jeśli chce ciągnąć restaurację do końca swoich dni, powinien nieustannie ściągać do swojego przybytku smakoszy?

Continue reading “Jak rozkręcić swoją knajpę” »